Terug naar blogs

Transitievergoeding ook verschuldigd bij dienstverband van exact 24 maanden

21 juni 2017
|
Blogs

De wet bepaalt duidelijk dat een werknemer recht heeft op de transitievergoeding als een arbeidsovereenkomst ten minste 24 maanden heeft geduurd wanneer de werkgever een tijdelijk dienstverband niet verlengt of de werkgever de arbeidsovereenkomst op een andere manier beëindigt. In de praktijk blijkt het nogal eens mis te gaan.

Heldere wettekst

In een zaak die onlangs diende bij de rechtbank Limburg had de arbeidsovereenkomst tussen werknemer en werkgever exact 24 maanden geduurd. De werknemer vroeg om betaling van de transitievergoeding, maar de werkgever weigerde te betalen. De werkgever trok zich weinig aan van de wet en stelde zich op het standpunt dat een arbeidsovereenkomst langer dan 24 maanden moet duren voordat een werknemer recht heeft op de transitievergoeding. De kantonrechter stelde de werkgever in het ongelijk en oordeelde dat de wet helder is: wanneer een arbeidsovereenkomst 24 maanden of langer heeft geduurd, heeft de werknemer in principe recht op de transitievergoeding.

Procederen in dit geval dus zinloos

Misschien dat de werkgever in kwestie twee regels door elkaar heeft gehaald. Een opfrisser: een vast contract ontstaat pas als de arbeidsovereenkomst langer dan 24 maanden heeft geduurd, de transitievergoeding is daarentegen al verschuldigd vanaf het moment dat de arbeidsovereenkomst exact 24 maanden heeft geduurd.

Wilt u meer informatie of advisering over de transitievergoeding en andere arbeidsrechtgerelateerde onderwerpen, neem dat contact op met mr. Jochem Frons.

Bericht delen op linkedin

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Al het nieuws

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis niets meer en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Velden met een * zijn verplicht

Ik geef toestemming dat TRIP Advocaten Notarissen mijn e-mailadres gebruikt voor het toesturen van de nieuwsbrief. U kunt meer lezen in ons Privacy en cookiesbeleid.

Terug naar blogs
Contact image

Contact

Als grootste juridische adviespraktijk van Noord-Nederland staan wij centraal bij onze cliënten Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe (en ver daarbuiten) vanuit onze kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen.

Lees meer