Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Invorderingswet

“Dwangbevel in naam der Koning” prijkt er op de brief van de Belastingdienst. Een dwangbevel wordt opgelegd als vast staat dat er nog belasting moet worden betaald, maar deze niet of niet op tijd door u is betaald. Op dit moment is er sprake van invordering door de fiscus.

Invordering kan op diverse manieren plaatsvinden. De fiscus kan beslag leggen op uw goederen of uw bankrekening. De regels voor de incasso van belastingen zijn neergelegd in de Invorderingswet en daarop gebaseerde regelingen.

Onze advocaten kennen de wirwar in deze regelingen op hun duimpje en staan u dan ook terzijde om bijvoorbeeld openbare verkoop van eigendommen te voorkomen. Ook hebben zij ervaring met procedures over bestuurdersaansprakelijkheid, wanneer de fiscus u dus wilt laten opdraaien voor de schulden van uw onderneming. Wanneer u met de rug tegen de muur wordt gezet door de fiscus, is het zaak om snel tot oplossingen te komen met de Belastingdienst. Onze advocaten helpen u daar graag bij en weten precies welke procedures moeten worden gevoerd om erger te voorkomen.