Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Het collegejaar 2016 – 2017 is begonnen. Ook dit jaar zijn we weer trots om ons hoofdsponsor van de Juridische Faculteitsvereniging Groningen (JFV) te mogen noemen. Daarnaast organiseren we (al dan niet in samenwerking met S.G.O.R., Vevonos en Diephuis) een aantal activiteiten.  Hieronder volgt het tot nu toe bekende programma voor dit collegejaar.

September 2016

Donderdag 29 september
Pleitinstructie Diephuis

Op donderdag 29 september vindt er bij Trip aan de Hereweg een pleitinstructie plaats voor studenten van Diephuis. Tijdens deze instructie moeten de studenten pleiten in toga, worden ze gefilmd en wordt er gezamenlijk teruggekeken, zodat ze feedback kunnen krijgen. Een bijzonder leerzame ervaring en een mooie voorbereiding op de studentenrechtbank en de Groninger Pleitwedstrijd die in november plaatsvindt. De pleitinstructie wordt gegeven door mr. Margje Rupert.

Oktober 2016

Woensdag 5 oktober
Pleitevenement Diephuis

Tijdens dit pleitevenement strijden advocaten tegen elkaar in het Kasteel in Groningen. De studenten van Diephuis kunnen op de manier zien hoe dat pleiten nou precies in zijn werk gaat. Mr. Katrina Suls zal namens Trip in actie komen. Wil je meer weten, check dan de site van Diephuis.

Donderdag 6 oktober
Introductiedag Vevonos

Vevonos organiseert op 6 oktober de introductiedag voor nieuwe studenten. Mr. Yolande Vogelzang zal ’s avonds aanschuiven bij het diner. Je mag en kunt haar alles vragen over haar eerste ervaringen bij Trip Advocaten & Notarissen in Leeuwarden.

November 2016

Donderdag 17 november
Legal Experience

“Onderhandelen”. Wat zijn de does en don’ts? Hoe bereik je het beste resultaat? Wat geef je wel en niet weg? Mrs. Pepijn van Eijk en Femke Westra leggen dit tijdens deze Legal Experience niet alleen uit, ze laten het zien, maar vooral laten ze je oefenen. De Legal Experience is een activiteit van JFV. Wil je meer informatie hierover check dan de site van JFV.

Donderdag 24 november
Congres

Wil je meer weten over ‘De bredere blik van de ondernemingsrechtadvocaat’, bezoek dan vooral de workshop tijdens het Congres op 24 november 2016. Het congres wordt georganiseerd door S.G.O.R. Aan de hand van stellingen en concrete voorbeelden discussiëren we over de rol en taak van de advocaat bij veelvoorkomende ondernemingsrechtelijke vragen en geschillen. Tijdens de workshop kan je direct online je mening geven c.q. stemmen over de stellingen. De workshops worden gegeven door mr. Romana Bremer en mr. Pepijn van Eijk.

Zaterdag 26 november
Groninger Pleitwedstrijd Diephuis

Na de pleitinstructie van 29 september wordt het nu menens. Op de rechtbank pleiten studenten onderling tegen elkaar. Dit door Diephuis georganiseerde evenement is een ware krachtmating. Mr. Birgit Gruppen zal als jurylid fungeren. Meer informatie over deze Groninger Pleitwedstrijd kun je vinden op de site van Diephuis.

December 2016

Dinsdag 13 december
Kroegcollege

Op dinsdag 13 december vindt er een kroegcollege plaats. Op verzoek van Vevonos en Diephuis zullen advocaat mr. Mirjan Middelbrink en kandidaat-notaris mr. Arie Mes vanuit verschillende disciplines het ondernemingsrecht benaderen. Meld je snel aan.

Januari 2017

Woensdag 11 januari
Tentamentraining Staatsrecht 1

Op woensdag 11 januari zullen mrs. Tobias Polak en Unique Pellekaan een tentamentraining Staatsrecht 1 geven voor studenten van de Juridische Faculteitsvereniging. Check de site van JFV voor meer informatie.

Februari 2017

Maandag 6 februari
Eerstejaars Borreldictee

Op maandag 6 februari organiseert de JFV voor het eerstejaarsleden een Borreldictee. Test je taalkundige kennis. De Philip Freriks van deze avond zal mr. Rick van der Spek (partner bij Trip) zijn, die met zijn rustige en duidelijke stem het dictee duidelijk zal voordragen.

Donderdag 9 februari
Symposium Vevonos

Tijdens het symposium van Vevonos vind je ons natuurlijk op de Banenmarkt. Bezoek onze stand en vraag onze kandidaat-notarissen alles wat je wilt weten. ’s Avonds zijn we uiteraard ook bij het roulerend diner aanwezig. Lijkt het je leuk om aan te schuiven bij onze collega’s, check dan vooral de site van Vevonos voor meer informatie.

Vrijdag 10 februari
Bedrijven- en Instellingendag JFV

Tijdens de Bedrijven- en Instellingendag (BID) van JFV kun je ons vinden op de banenmarkt. Ook dit jaar hopen we jullie weer in onze gezellige stand te ontmoeten. We zijn met voldoende collega’s aanwezig, dus alle tijd om een praatje te maken. Ook verzorgen we twee workshops. Vind je het leuk om bij een van onze workshops aanwezig te zijn, ga dan naar de site van de BID van de JFV.

Vrijdag 24 februari
Masterclass IE S.G.O.R.

Voor een selecte groep studenten van S.G.O.R. geeft mr. Pepijn van Eijk een Masterclass met als onderwerp Intellectueel Eigendom. Wil je hier meer over weten, informeer dan bij het S.G.O.R.

Maart 2017

Woensdag 8 maart
Pleitinstructie

Op woensdag 8 maart organiseert Diephuis een pleitinstructie voor haar leden. Mr. Jeroen Knot zal als één van de juryleden fungeren. Ongetwijfeld zal hij wat leuke anekdotes over zijn eigen pleitervaringen willen delen.

Vrijdag 17 maart
TRIP TALENTENDAG

Ook dit jaar organiseren wij de Trip Talentendag en wel op vrijdag 17 maart 2017. Tot en met 3 maart 2017 kun je je aanmelden voor deze leerzame dag. Tijdens deze dag krijg jij de kans te laten zien wat je waard bent. Tegelijkertijd laten wij jou zien hoe het er aan toegaat in onze advocaten- en notarissenpraktijk. We dagen je uit een beroep te doen op al je creativiteit en doorzettingsvermogen. Samen met enkele andere studenten vertegenwoordig je een klant in een complexe casus. Daarbij stellen we je kennis, onderhandelingstactiek en flexibiliteit danig op de proef. Je neemt het in deze actieve juridische strijd op tegen een groep medestudenten. Je kunt je aanmelden via deze link. Mocht je meer informatie over deze dag willen, dan kun je ook contact opnemen met Astrid van der Boogh (a.v.d.boogh@triplaw.nl).

April 2017

Dinsdag 18 april
Sollicitatietrainingendag JFV

De jaarlijkse Sollicitatietrainingendag (STD) van JFV mag elkaar jaar op een grote belangstelling rekenen. Het is dan ook een uitgelezen dag om veel te leren over sollicitatiegesprekken, cv’s, assessments etc. Je kunt je inschrijven voor een van onze workshops, maar kom ook vooral bij het forum kijken en leer wat je toekomstige werkgever belangrijk vindt en haal hier je tips & trucs. Wil je meer weten over deze leerzame en interactieve dag, ga dan naar de site van JFV.

Mei 2017

Zaterdag 13 mei
Nationale Pleitmarathon

Op zaterdag 13 mei vindt de Nationale Pleitmarathon plaats op de rechtbank Groningen. Mrs. Anneke Elgersma en Margje Rupert zal als jurylid plaatsnemen in de stoel van de rechters.

Juni 2017

Vrijdag 9 juni
Tentamentraining Strafrecht 1 JFV

Op vrijdag 9 juni verzorgen Mrs. Margje Rupert en Mirjan Middelbrink voor studenten van de JFV een tentamentraining Strafrecht 1. Voor meer informatie over deze training kun je contact opnemen met de JFV.