Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
AAN DE SLAG ALS KANDIDAAT-NOTARIS

Je bent klaar met je studie notarieel recht en je wilt verder. Je weet nog niet precies waar je eindbestemming ligt, maar als kandidaat-notaris wil je werken en leren, je verdiepen en specialiseren. Trip geeft je daar de ruimte en begeleiding voor. Bij ons werk je in het begin in alle notariële rechtsgebieden: personen- en familierecht, registergoederenrecht en ondernemingsrecht. Uiteraard zul je je in een van deze specialisaties gaan verdiepen, maar dat betekent niet dat je alleen maar op dat vlak werkzaam bent. Trip is een groot kantoor en de werkzaamheden zijn gevarieerd. Bij ons krijgt jouw ambitie de ruimte.

Verder leren

Ongeveer een half jaar na indiensttreding mag je je aanmelden voor de driejarige notariële beroepsopleiding, verzorgd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Het eerste jaar heb je tweewekelijks een bijeenkomst. Hier maak je schriftelijke opdrachten voor. Aan het einde van het eerste jaar volgt een mondeling examen. De laatste twee jaar heb je een maandelijkse bijeenkomst, waarvoor je eveneens schriftelijke opdrachten maakt. Elk jaar rond je af met een mondeling examen. Tegelijkertijd volg je een interne opleiding bij Trip, die bestaat uit intensieve begeleiding, ‘coaching-on-the-job’ en trainingen en cursussen op maat.

Steeds meer verantwoordelijkheid

Je krijgt een mentor en een stagebegeleider. De mentor is een notaris of een ervaren kandidaat-notaris met minimaal vijf jaar praktijkervaring. Je mentor, die eindverantwoordelijk is voor je opleiding, is tevens je vaste aanspreekpunt voor juridische en persoonlijke vragen. Je stagebegeleider bewaakt in nauw overleg met je mentor de voortgang van je opleiding en van je persoonlijke ontwikkeling. Naarmate je langer bezig bent, zul je steeds vaker eigen dossiers krijgen, waarvoor je zelf verantwoordelijk bent.

Specialisatie

Na enige tijd kies je in overleg met je mentor voor een sectie. Hier leer je in korte tijd veel over een specifiek rechtsgebied. Daarnaast werk je met en voor notarissen en kandidaat-notarissen in de andere secties, zodat je ook kennis maakt met andere rechtsgebieden. Zo leer je alle facetten van het notariaat kennen: klantcontact, probleemanalyse, intern overleg, adviseren, opstellen van akten, onderhandelen. Al doende kom je erachter waar je de meeste voldoening uithaalt en in welke richting je je carrière wil ontwikkelen.

En dan …

Ieder half jaar evalueer je met je mentor de voortgang van je opleiding. Om je zo breed mogelijk te oriënteren en te ontwikkelen, kunnen we in gezamenlijk overleg besluiten dat je overstapt naar een andere sectie. Na drie jaar is de eerste fase van je beroepsopleiding voltooid en word je beëdigd. Maar al ruim voordat het zover is, hebben we met elkaar gesproken over een eventuele verdere samenwerking. Als er zowel op professioneel als persoonlijk vlak een klik is, gaan we graag met je verder.

Geïnteresseerd in een voortvarende stap als kandidaat-notaris bij het bekendste notariaat van Noord-Nederland? In onze agenda vind je activiteiten om nader kennis met ons te maken. Misschien is een stage iets voor jou? Je kunt ons altijd bellen of mailen. Direct solliciteren kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Tina Haandrikman