Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
AAN DE SLAG ALS ADVOCAAT-STAGIAIR

Je hebt de ambitie voor een mooie advocatenloopbaan. Daar heb je alles op afgestemd: je leven, je studie, je interesses. Trip Advocaten & Notarissen biedt je de ruimte en begeleiding voor een voortvarende start in een veelzijdige en dynamische advocatenpraktijk. Na je beëdiging door de rechtbank kun je bij ons van start als advocaat-stagiair. Voor een periode van drie jaar werk je als volwaardige advocaat, terwijl je kunt rekenen op advies en begeleiding van een ervaren collega, je patroon.

Stevige basis

Je volgt tijdens de eerste drie jaar de externe beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten. Dat betekent dat je geregeld teruggaat naar de collegebanken, maar je oefent vooral praktische vaardigheden en doet ervaring op met het opstellen van processtukken, contracten en dergelijke. Tevens werk je aan je spreekvaardigheid met behulp van videotraining, het oefenen van pleidooien en voeren van onderhandelingen. Tegelijkertijd volg je een interne opleiding bij Trip, die bestaat uit intensieve begeleiding, ‘coaching-on-the-job’, en trainingen en cursussen op maat. Zo leg je in deze eerste periode bij ons een stevige basis voor de toekomst.

Ervaren begeleiders

Je krijgt een patroon en een stagebegeleider. Je patroon, een advocaat met minimaal zeven jaar praktijkervaring, is eindverantwoordelijk voor je opleiding en je vaste aanspreekpunt – zowel voor juridische vragen als vragen van andere aard. Je stagebegeleider bewaakt in nauw overleg met je patroon de voortgang van je stage en je persoonlijke ontwikkeling. In de loop van je stage zul je steeds vaker eigen dossiers krijgen, waarvoor je zelf verantwoordelijk bent.

Specialisatie

Als stagiair word je ingedeeld in een sectie; meestal de sectie van je patroon. Dit geeft je de mogelijkheid in korte tijd veel kennis en ervaring op te doen in dat rechtsgebied. Daarnaast werk je met en voor advocaten in de andere secties, zodat je ook kennis maakt met andere rechtsgebieden. Ieder half jaar evalueer je met je patroon de voortgang van je stage. Omdat we vinden dat je opleiding breed moet zijn, kunnen we eventueel gezamenlijk besluiten tot een overstap naar een andere sectie. Uiterlijk een half jaar voor het einde van je stage bespreken we met je of het dienstverband na afloop van je stage wordt verlengd. Na drie jaar is je beroepsopleiding voltooid en krijg je van de plaatselijk Raad van Toezicht de stageverklaring. Je wordt nu definitief op het tableau van de advocatuur geplaatst.

Geïnteresseerd in een voortvarende start bij het grootste en breedst georiënteerde advocatenkantoor van Noord-Nederland? In onze agenda vind je activiteiten om nader kennis met ons te maken. Misschien is een stage iets voor jou? Je kunt ons altijd bellen of mailen. Direct solliciteren kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

R. (Ramon) Mensink